Мешканець Краматорська намагався підкупити поліцейського в Харківській області

Фото: hk.npu.gov.ua

На Харківщині поліція затримала 26-річного мешканця Краматорська Донецької області під час спроби дати хабаря співробітнику поліції.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Шляхом підкупу мешканець сусідньої області намагався визволити зі штраф-майданчика свою автівку, вилучену після того, як 9 грудня правоохоронці зупинили молодика у Балаклії та виявили, що в нього немає прав. А прав мешканець Краматорська був позбавлений ще 2020 року – терміном на 10 років.

«Поліцейські склали відносно порушника постанову про накладення адміністративного стягнення та вилучили його автомобіль. Щоб повернути  свою автівку, чоловік запропонував неправомірну вигоду правоохоронцю. Поліцейський негайно доповів про це своєму керівництву», – йдеться у повідомленні.

Тепер водій-невдаха затриманий та чекає на пред’явлення звинувачення та обрання запобіжного заходу. Кримінальне провадження відкрито за ст. 369 КК (пропозиція, обіцянка чи надання неправомірної вигоди посадовцю).

Як повідомляв Харків Times, увечері 7 серпня на Московському проспекті патрульні зупинили маршрутний автобус із пасажирами, водій якого був явно п’яний. При цьому проходити огляд відмовлявся й пропонував поліцейським хабар у 20 тис. гривень.