Медик розповів про стан здоров’я постраждалих у конфлікті зі стріляниною на ринку у Харкові

Загрози для постраждалих під час конфлікту зі стріляниною, який стався сьогодні, 15 грудня на центральному ринку в Харкові, немає.

Про це Харків Times розповів голова Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Харківської області Віктор Забашта.

За його словами, на місці події медики надали допомогу двом чоловікам віком 57 та 47 років.

“57-річний під час падіння пошкодив м’які тканини обличчя та був доставлений до міської лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги. У 47-річного чоловіка, у нього забійна рана гомілки. Він залишився на місці події після того, як йому було надано медичну допомогу.” , – розповів Віктор Забашта.

Він зазначив, що забій гомілки чоловік отримав у результаті пострілу з травматичного пістолета.

“Куля пройшла вздовж гомілки і завдала йому травми у вигляді забиття м’яких тканин”, – пояснив медик.

Ще одна куля потрапила в мобільний телефон 57-річного потерпілого і ніякої шкоди власнику гаджета не завдала. Цей чоловік отримав травми обличчя через падіння.

“Старший був п’яний у момент події. Він упав, чи то з переляку, і вдарився обличчям”, – розповів Віктор Забашта.

Як повідомляв Харків Times, 15 грудня на Центральному ринку між двома чоловіками виник конфлікт, під час якого один із них дістав пістолет і став стріляти по натовпу та своєму опоненту. Внаслідок чого опонента було поранено. Чоловіка, що стріляв, затримали очевидці до приїзду поліції.

Пізніше у соцмережах з’явилася інформація, що стрілянину спровокував неадекватний покупець. Він прийшов на базар купити дюбелі поштучно, але продавці висміяли його, заявивши, що нормальні мужики купують дюбелі пачками. Обсміяний покупець пішов, але через якийсь час повернувся, принісши з собою травматичний пістолет, з якого відкрив вогонь по своїх “кривдниках”. В результаті поранив одного в гомілку. Окрім цього під час бійки ще одному чоловікові розбили обличчя.

За інформацією прес-служби Нацполіції області, внаслідок конфлікту постраждали 63-річний та 57-річний чоловіки. Їх доправили до лікарні.

У прокуратурі області розповіли, що у стрільця був напарник, особа якого встановлюється. Чоловіка, який стріляв, затримали в порядку статті 208 КПК.