У Харкові за півмільйонні збитки при ремонті доріг та тротуарів відповість інженер технагляду

Ілюстративне фото

Немишлянська окружна прокуратура затвердила та направила до суду обвинувальний акт відносно інженера з технічного нагляду. Його звинувачують у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК). Недбало він поставився до нагляду за ремонтом внутрішньоквартальних доріг та тротуарів у Немишлянському районі Харкова.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, у 2018-2019 роках на замовлення міської ради приватна фірма провела капітальний ремонт внутрішньоквартальних доріг та тротуарів у Немишлянському районі Харкова. Але при цьому обсяги та вартість фактично виконаних робіт не відповідали замовленням.

Встановлено, що інженер технічного нагляду не перевірив обсяги та якість виконаних робіт і підписав акт прийому.

В результаті на рахунок ТОВ-підрядника перераховано понад 500 тис. гривень бюджетних коштів понад належне.

Обвинувальний акт стосовно інженера направлено до Фрунзенського районного суду Харкова.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів або без такого.

Як повідомляв Харків Times, у листопаді 2021 року прокуратура вже направила до Фрунзенського суду обвинувальний акт щодо директора фірми-підрядника за фактом присвоєння бюджетних коштів та службового підроблення.

Аналогічна історія сталася в Індустріальному районі міста. За ремонт внутрішньоквартальних доріг та тротуарів зі збитком майже 600 тис. грн судитимуть інженера з технічного нагляду. Раніше підозрюваним у цій справі прокуратура називала начальника одного з департаментів міськради.