У Харкові через загрозу вибуху евакуювали людей із будівлі суду

Фото: hk.npu.gov.ua

У Харкові поліція перевіряє інформацію, що надійшла сьогодні, 14 грудня об 11:58, про закладення вибухівки в будівлі суду на площі Героїв Небесної Сотні.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області.

За вказаними в повідомленні адресами виїхали вибухотехніки та слідчо-оперативні групи.

«Інформацію зареєстровано в Єдиному обліку територіальних підрозділів поліції, триває перевірка», – розповіли в поліції.

На площі Героїв Небесної Сотні у будинку під №36 розташовані Харківський апеляційний суд та Червонозаводський районний суд м. Харкова. Про який саме суд йшлося в анонімному повідомленні про закладання вибухівки, у поліції не уточнили.

Нагадаємо, що 13 грудня приблизно о 14:00 у поліцію повідомили про замінування Харківського апеляційного суду, що на площі Героїв Небесної Сотні, 36.

Окрім перевірки анонімного повідомлення про мінування суду сьогодні через загрозу вибуху евакуювали співробітників та учнів двох шкіл Харкова.

Як повідомляв Харків Times, 6 грудня поліція розпочала пошук вибухівки у всіх школах Харкова. Анонім повідомив про замінування шести навчальних закладів міста, але вибухотехніки перевіряють усі.

Повідомлення про мінування шести шкіл Харкова, що надійшло 6 грудня, виявилося фейковим.

Вибухотехніки перевірили 216 навчальних закладів Харкова через інформацію про мінування, що надійшла 6 грудня. Вибухових предметів чи речовин фахівці не виявили.

7 грудня від оператора лінії “012” до поліції Харкова повідомили про закладання вибухівки у школах, вузах та торгових центрах міста. Це повідомлення також виявилося хибним.

13 грудня через загрозу вибуху евакуювали співробітників та відвідувачів Харківського апеляційного суду та перевірили ресторан, універмаг та популярні ТРЦ.