Поліція шукає вибухівку у двох школах Харкова

У Харкові поліція перевіряє повідомлення про замінування двох шкіл у Новобаварському та Шевченківському районах міста, що надійшло сьогодні, 14 грудня, о 8:30.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

За вказаними в повідомленні адресами виїхали вибухотехніки та слідчо-оперативні групи.

“Інформацію зареєстровано в Єдиному обліку територіальних підрозділів поліції, триває перевірка”, – розповіли в поліції.

У соцмережах повідомляють, що один із нібито замінованих навчальних закладів – це школа №50, розташована на вул. Тобольська, 46 у Шевченківському районі Харкова.

Як повідомляв Харків Times, 6 грудня поліція розпочала пошук вибухівки у всіх школах Харкова. Анонім повідомив про замінування шести навчальних закладів міста, але вибухотехніки перевіряють усі.

Повідомлення про мінування шести шкіл Харкова, що надійшло 6 грудня, виявилося фейковим.

Вибухотехніки перевірили 216 навчальних закладів Харкова через інформацію про мінування, що надійшла 6 грудня. Вибухових предметів чи речовин фахівці не виявили.

7 грудня від оператора лінії “012” до поліції Харкова повідомили про закладання вибухівки у школах, вузах та торгових центрах міста. Це повідомлення також виявилося хибним.

13 грудня через загрозу вибуху евакуювали співробітників та відвідувачів Харківського апеляційного суду та перевірили ресторан, універмаг та популярні ТРЦ.