Резиденція Діда Мороза, карнавал та мюзикл – як у Харкові зустрінуть Новий рік

Святкування Нового 2022 року та Різдва у Харкові розпочнеться з 19 грудня – з відкриття головної міської ялинки на площі Свободи.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міськради з посиланням на головного режисера міських свят, художнього керівника театру «Мадригал» Олексія Настаченка.

За його словами, захід розпочнеться о 17:00. У програмі свята – концерт, карнавал, запалення новорічних вогнів.

Цього року будиночка Діда Мороза на майдані Свободи не буде. Резиденція господаря свята відкриється 25 грудня у Харківському муніципальному культурному центрі. Прийматиме гостей Дід Мороз буде щодня з 12:00 до 18:00 до 7 січня.

“Там буде багато активностей – завдання від Діда Мороза, квести, відповіді на питання, запалення ялинки. Вхід до резиденції проходитиме через фентезі-парк, де з 25 грудня також засяють новорічні вогні, інсталяції, почнуть працювати казкові фотозони, будуть організовані розваги дітей та дорослих», – зазначив Олексій Настаченко.

У дні зимових канікул у Харківському муніципальному культурному центрі на вулиці Плехановська, 77 харківським школярам покажу музичну казку «Час бажань у Країні чудес». Героями мюзиклу стануть відомі персонажі мультфільмів, а у постановці будуть задіяні актори театру «Мадрігал», учасники хореографічного ансамблю «Ассоль» та ін.

Планується, що казку подивляться близько 25 тис. школярів.

Для дорослих, які супроводжують дітей на музичне шоу або до резиденції Діда Мороза, необхідно мати один із трьох документів: ковід-сертифікат, довідку про перенесене захворювання або ПЛР-тест.

31 грудня о 23:00 на майдані Свободи розпочнеться новорічне шоу. Там виступатимуть харківські музичні виконавці, заплановано дискотеку, карнавальне шоу і, звичайно, вітання Діда Мороза.

До відкриття головної ялинки міста, з 10 грудня на площі Свободи почала працювати ковзанка.

Як повідомляв Харків Times, листівка з тигром, намальована школяркою, прикрасить запрошення на свята у Харкові.