Начальником Харківської митниці став Шахрай

Фото: Харківська митниця

Харківську митницю очолив Олег Шахрай, який раніше обіймав посаду керівника митного поста “Східний” Київської митниці.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення на офіційній сторінці Харківської митниці у Facebook.

відповідно до наказу Державної митної служби України № 1603-о виконання обов’язків начальника Харківської митниці Олег Шахрай розпочав з 8 грудня 2021 року.

В органах митної служби України Олег Шахрай працює понад 25 років. Радник митної служби першого рангу. Має дві вищі освіти за спеціальностями – товарознавство та експертиза у митній справі та правознавство.

У щорічній декларації, яку Олег Шахрай подав як начальник митного поста “Київський” у березні цього року, він зазначив, що свого житла та авто не має. Квартира в Києві площею 96 кв.м та автомобіль Toyota Рrado 2010 року випуску записані на дружину Шахрай Ірину Олександрівну. Їй також належить дача, що будується, площею 80 кв.м у Вишгороді, під Києвом.

У власності сім’ї Шахрай чотири земельні ділянки, розташовані у Київській області. Два з них записані на чоловіка, два – на дружину.

Відповідно до декларації річний дохід сім’ї складався лише із зарплат подружжя. Олег Шахрай задекларував, що у 2020 році на Київській митниці Держмитслужби отримав 263 798 грн та 56 640 – на Київській митниці ДФС. Ірина Шахрай отримала 398 770 гривень зарплати у Службі безпеки України.

Готівкою голова Харківської митниці зберігає $15 тисяч.

Як повідомляв Харків Times, внаслідок реорганізації Митної служби України, що пройшла восени 2020 року, Слобожанська митниця, яка раніше включала у сферу своєї відповідальності Харківську та частину Сумської області, перетворена на Харківську митницю, в зоні дії якої залишається лише Харківська область. Обов’язки начальника нової митниці виконуватиме Дмитро Забавський.