У Харкові поліцейські затримали автофургон із 1200 літрів сурогатного алкоголю для “наливайок” (фото)

Фото: hk.npu.gov.ua

На виїзді з Харкова поліцейські зупинили автомобіль, де двоє чоловіків перевозили понад 1200 літрів безакцизного алкоголю сумнівного походження. Партія контрафакту призначалася для реалізації у так званих наливайках та інших дрібних торгових точках.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Правоохоронці зупинили автофургон під час проведення операції “Акциз” для перевірки документів. За кермом авто знаходився 35-річний харків’янин, поряд із ним – 33-річний вантажник.

Також у машині знаходилося понад 1200 літрів сурогатного алкоголю у паперових коробках, 60 літрів – у пластикових бутлях та 35 літрів коньяку.

Чоловіки розвозили спиртне Харковом по різних кіосках та закладах дрібної торгівлі. Після відвантаження товару автомобіль вирушив за місто, де їх зупинили правоохоронці.

Контрафактний товар вартістю понад 100 тисяч гривень поліцейські вилучили.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею 227 КК (навмисне введення в обіг на ринку України (випуск на ринок України) небезпечної продукції). За подібне правопорушення передбачено штраф від трьох до восьми тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 51 000 до 136 000 грн) з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як повідомляв Харків Times, 9 грудня на Московському проспекті поліцейські вилучили майже 2,5 тисячі пачок цигарок з мобільного кіоску, який раніше не встановлені зловмисники намагалися спалити і розписували написами: “Геть контрабанду ДНР”.