Харківська важкоатлетка здобула дві медалі на чемпіонаті світу

Фото: sportevents.kharkiv.ua

Харків’янка Світлана Самуляк здобула для України перші за вісім років медалі на ЧС з важкої атлетики.

Про це Харків Times повідомили у Департаменті у справах сім’ї, молоді та спорту міськради.

18-річна спортсменка Світлана Самуляк здобула “срібло” та “бронзу” чемпіонату світу з важкої атлетики, який проходить у Ташкенті (Узбекистан).

У ривку Світлана підняла вагу в 91 кг і стала другою, поступившись лише дворазовій віце-чемпіонці Африки з Тунісу Гофран Белхір, якій вдалося підняти на один кілограм більше. Третьою стала триразова чемпіонка Африканських ігор нігерійка Адіат Оларіное, яка здолала 90 кг.

У поштовху важкоатлетка з Харкова з третьої спроби взяла 110 кг та за сумою двох видів посіла третє місце у змаганнях. Перше та друге місця були у Белхір та Оларіне.

Для Самуляк це був перший виступ на дорослому чемпіонаті світу. У 2019 році Світлана стала абсолютною чемпіонкою Європи серед юніорок, вигравши всі три “золота” у категорії до 55 кг.

Чемпіонат світу у Ташкенті триватиме до 17 грудня.

Як повідомляв Харків Times, в квітні цього року харків’янка Каміла Конотоп завоювала три золоті медалі на чемпіонаті Європи з важкої атлетики, який проходив в Москві. А у травні стала вже чемпіонкою світу в юнацькій категорії. У вересні Каміла Конотоп перемогла на молодіжному чемпіонаті Європи.