Харківська школярка стала призером молодіжного чемпіонату світу з шашок

Фото: ukrshashki.at.ua

12-річна спортсменка з Харкова Катерина Мусієнко виборола бронзову медаль на молодіжному чемпіонаті світу з шашок, який проводився з 28 листопада по 5 грудня у місті Шклярська Поремба (Польща).

Про це Харків Times дізнався із повідомлення Федерації шашок України.

Участь у змаганнях брали понад 200 спортсменів із 13 країн світу, які розіграли медалі у чотирьох вікових категоріях.

Харків’янка Катерина Мусієнко виступала у категорії “молодші кадети” (спортсмени до 13 років – прим. ред). Підопічна Олега Шапунова та Марини Касьян виборола 13 очок і посіла третє місце у класичній грі. Росіянці Маргаріті Федоровій, яка також набрала 13 очок, Катерина поступилася за додатковими показниками. Перемогу здобула ще одна російська спортсменка Діана Алексєєва (14 очок).

Загалом на цьому чемпіонаті світу українці спільними зусиллями всіх вікових категорій завоювали дві золоті, срібну та бронзову медалі.

Катерина Мусієнко – вихованка Центр дитячої та юнацької творчості «Істок». У дев’ятирічному віці харків’янка стала чемпіонкою світу з шашок, турнір відбувся у вересні 2018 року. З того часу Катерина неодноразово завойовувала найвищі нагороди на чемпіонаті Європи та світу.

Як повідомляв Харків Times, у серпні 2019 року Катерина Мусієнко здобула золоту медаль чемпіонату Європи з шашок-100 серед юнаків та дівчат, який пройшов у Варшаві (Польща).