Директор ТОВ піде під суд за крадіжку 500 тис грн на ремонт доріг та тротуарів у Харкові

Фото: из открытых источников

Фрунзенський районний суд м. Харкова розгляне справу про присвоєння 500 тисяч бюджетних коштів, виділених на ремонт внутрішньоквартальних доріг та тротуарів у місті.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

У крадіжці бюджетних грошей слідство звинувачує керівника одного із товариств з обмеженою відповідальністю. За даними досудового розслідування, у 2018-2019 роках це ТОВ отримало низку замовлень від міської ради щодо проведення капітального ремонту внутрішньоквартальних доріг та тротуарів на території м. Харкова.

“Під час перевірки стану виконання підрядником договорів встановлено, що ці роботи не виконувались, відомості про виконання безпідставно внесені в акти та оплачені за рахунок бюджетних коштів. У результаті державі завдано істотних збитків на загальну суму понад 500 тисяч гривень.”, – розповіли у прокуратурі.

Дії керівника ТОВ слідство кваліфікувало за ч 4. ст 191 КК (привласнення, розтрата майна чи заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, скоєні в особливо великих розмірах). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові СБУ прихопила підрядника на розкраданні бюджетних коштів, виділених на ремонт доріг в одному із мікрорайонів міста.