Вбивство дитини на Салтівці: мати стверджує, що тяжко хвора

Жінка, яка сьогодні, 8 грудня, викинулася з вікна четвертого поверху своєї квартири на вулиці Академіка Павлова після вбивства дворічного сина, заявила, що лікарі поставили їй невиліковний діагноз. Це й привело її до думки про самогубство, а хлопчика вона вбила тому, що «ніхто не зможе дбати про нього, як вона».

Про це Харків Times стало відомо із повідомлення на брифінгу прес-секретаря обласної прокуратури Дмитра Чубенка.

За словами Чубенка, жінка повідомила правоохоронцям, що їй було поставлено «важкий та невиліковний діагноз». Саме тому вона прийняла таке страшне рішення – вбити себе та дитину. Стверджує, що «ніхто не міг би дбати про нього так, як вона».

У поліцію вона справді дзвонила після стрибка з вікна, перебуваючи вже внизу. Мабуть, внаслідок падіння вона на якийсь час знепритомніла, принаймні поліції повідомила, що вбила дитину «кілька годин тому». Скільки насправді минуло часу й коли саме загинув малюк, встановить експертиза.

Весь цей час у квартирі був 55-річний батько нещасної жінки, але він стверджує, що спав і нічого не чув.

Чубенко заявив, що, враховуючи дії підозрюваної, буде неодмінно призначено психіатричну експертизу, покликану встановити ступінь її притомності та осудності.

Що ж до захворювання, яким, за її словами, страждає підозрювана, ця інформація ще не перевірена та не підтверджена. Чубенко зазначив, що це захворювання «пов’язане з імунодефіцитом та погіршенням стану здоров’я у зв’язку з порушеннями імунної системи».

У лікарні жінці вже зробили кілька операцій і тепер правоохоронці чекають на дозвіл лікарів для зняття офіційного допиту.

Як повідомляв Харків Times, сьогодні, 8 грудня, у Харкові, на вулиці Академіка Павлова поліція та медики знайшли мертвого хлопчика двох років. Імовірно, дитина була задушена. Мати малюка спробувала накласти на себе руки, викинувшись з вікна четвертого поверху, але залишилася жива.

Пізніше стало відомо, що невдала самогубця сама зателефонувала до поліції та сказала правоохоронцям, що вбила свого сина.

У поліції розпочато кримінальне провадження за фактом загибелі малюка.