У Харкові закрили ще один шахрайський кол-центр (фото, відео)

Учасники незаконного бізнесу під виглядом менеджерів різних банківських установ входили в довіру до їхніх клієнтів та заволодівали грошима з банківських карток. Кол-центр закрито, техніку вилучено, сума збитків з’ясовується.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції.

У вересні поточного року харківські правоохоронці неодноразово отримували скарги на групу осіб, які дзвонили клієнтам різних банків, видаючи себе за їхніх персональних менеджерів. Під час розмови шахраї з’ясовували персональні дані потерпілих, за допомогою яких через банківські мобільні програми отримували доступ до управління картковими рахунками та переводили гроші на інші рахунки.

Як розповіли в поліції, 7 грудня 2021 року під час спецоперації поліцейські провели п’ять одночасних обшуків в офісі та інших приміщеннях, які належали зловмисникам. Вилучили комп’ютери, записи з тіньовими угодами, мобільні телефони, сім-карти та банківські картки, які використовувалися у протиправних цілях.

Також на місці поліцейські встановили особи 13 операторів шахрайського кол-центру.

Трьом організаторам злочинної схеми повідомили про підозру за ч. 3 ст. 190 КК (шахрайство). Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу.

Поліція встановлює всіх учасників злочинної схеми та постраждалих від неї.

Відповідно до санкції статті зловмисникам загрожує до 8 років позбавлення волі. Досудове розслідування триває.

Як повідомляв Харків Times, 20 вересня поліція відрапортувала про припинення діяльності у Харкові кількох шахрайських «саll-центрів», оператори яких під виглядом дзвінків з банків виманювали в довірливих абонентів їх особисті дані та заволодівали їхніми грошима.

21 вересня поліція раптово натрапила на аналогічний call-центр, коли шукала наркотики.

22 вересня ще один шахрайський офіс знайшли в центрі міста.

На початку жовтня поліція викрила потужну шахрайську структуру, яка працювала по-крупному — з іноземними інвесторами. У кримінальних кол-центрах у Києві та Харкові працювали понад 40 співробітників.