Повідомлення про замінування вишів шкіл та ТРЦ у Харкові виявилося неправдивим

Поліція Харкова перевірила інформацію про закладення вибухівки в семи школах, 33 вузах і трьох торгових центрах міста, що надійшла 7 грудня.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області.

“Фахівці обстежили майже 105 тисяч кв. метрів приміщень та прилеглої території, евакуювали понад 2600 осіб. Жодних вибухових предметів та речовин не виявлено”, – розповіли в поліції.

Інформацію зареєстрована у Єдиному обліку територіальних підрозділів поліції. Вирішується питання щодо внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Відповідно до щоденного звіту про оперативну обстановку в Харківській області, анонім повідомив про замінування школи № 80 (вулиця Бібліка, 12, Індустріальний район), школи № 32 (вул. М. Рибалка, 41, Немишлянський район), школи № 24 ( вул. Ощепкова , 9, Немишлянський район), школи № 50, (вул. Тобольська, 46 А, Шевченківський район), школи №11 (вул. В. Мельника, 7, Немишлянський район), школи № 63 (пр. Олександрівський, 43/19 , Немишлянський район).

Окрім цього шукали вибухівку у Художній школі на вулиці Конторській, 5 А, в Міжрегіональній академії управління персоналом на вулиці Бекетова, 3, у Харківському інституті медицини та біомедичних наук, на вулиці Садова, 11.

За інформацією щоденного зведення, було заміновано ТРЦ “Ave Plaza” (вулиця Сумська, 10), ТЦ Космос (вул. Ак. Павлова, 144Б), ТРЦ Sun Mall (проспект Гагаріна, 181/1).

Як повідомляв Харків Times, 6 грудня поліція розпочала пошук вибухівки у всіх школах Харкова. Анонім повідомив про замінування шести навчальних закладів міста, але вибухотехніки перевіряють усі.

Повідомлення про мінування шести шкіл Харкова, що надійшло 6 грудня, виявилося фейковим.

Вибухотехніки перевірили 216 навчальних закладів Харкова через інформацію про мінування, що надійшла 6 грудня. Вибухових предметів чи речовин фахівці не виявили.

7 грудня від оператора лінії “012” до поліції Харкова повідомили про закладання вибухівки у школах, вузах та торгових центрах міста.