Вибухотехніки перевірили школи, про мінування яких повідомляв анонім

Поліція перевірила повідомлення про закладання вибухівки на території шести шкіл Харкова, що надійшло сьогодні, 6 грудня.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області.

Повідомлення про замінування шести навчальних закладів на території Новобаварського, Слобідського, Київського, Холодногірського та Шевченківського районів надійшло до поліції від оператора 102 6 грудня близько 11:15.

“Фахівці обстежили понад 35 тисяч кв. метрів приміщень та прилеглої території, евакуювали 3461 особу. Жодних вибухових предметів та речовин не виявлено.”, – розповіли в поліції.

Наразі за розпорядженням начальника ГУНП у Харківській області триває перевірка в інших навчальних закладах міста.

Інформація зареєстрована в Єдиному обліку заяв та повідомлень територіальних підрозділів поліції. Вирішується питання кваліфікації подій за Кримінальним кодексом України.

Як повідомляв Харків Times, 6 грудня поліція розпочала пошук вибухівки у всіх школах Харкова. Анонім повідомив про замінування шести навчальних закладів міста, але вибухотехніки перевіряють усі.

28 листопада з ранку в Харкові невідомі терористи повідомили про мінування кількох навчальних закладів у різних районах міста. У соцмережах говорили майже про десяток шкіл. Департамент освіти міськради розповів про хибне мінування шести міських шкіл. Інформація не підтвердилась.

28 листопада також надійшла інформація про закладання вибухівки в аеропорту м. Харкова та місцевих ТЦ. Усі повідомлення про мінування виявилися неправдивими.

2 грудня у поліцію повідомили про закладання вибухівки у будівлі Харківської міської ради по вулиці Квітки-Основ’яненка, 7. Фахівці перевірили приміщення та прилеглу територію, та вибухівку не знайшли.