У Зміїві шахрайка під виглядом медсестри виманила у людей похилого віку 546 тис грн

У Харківській області поліція викрила шахрайку, яка під виглядом медсестри виманила у літніх людей понад півмільйона гривень. Слідство встановило, що жертвами зловмисниці стали п’ять мешканців міста Змієва віком від 81 року до 84 років.

Про це Харков Times повідомили в прес-службі Нацполіції.

Першою із заявою з приводу шахрайства до поліції звернулася 84-річна мешканка Змієва. Вона розповіла, що 20 жовтня їй зателефонував невідомий чоловік, він представився лікарем і сказав, що син жінки потрапив у дорожньо-транспортну пригоду. Невідомий зазначив, що потерпілий отримав тілесні ушкодження та потребує негайного хірургічного втручання. Під час телефонної розмови лікар сказав, що до бабусі прийде медична сестра, якій необхідно передати гроші на операцію синові. Літня жінка віддала тій 25 500 гривень та 900 доларів. Після передачі грошей вона зрозуміла, що її обдурили і після цього зателефонувала сину. Переконавшись, що з ним усе гаразд, 21 жовтня жінка звернулася до поліції.

Оперативники встановили, що під виглядом медсестри людей похилого віку у Зміїві обманювала 38-річна уродженка Чернігівщини.

“Наразі правоохоронці встановили її причетність до скоєння ще чотирьох аналогічних злочинів на території міста Змієва – протягом жовтня вона заволоділа грошима двох жінок та двох чоловіків віком від 81 до 85 років. Загальна сума завданих матеріальних збитків склала 546 тисяч гривень.” , – розповіли у поліції.

Слідчі повідомили жінці про підозру за ч. 2 ст. 190 КК (шахрайство). 3 грудня Зміївський районний суд обрав зловмисниці запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном на 60 діб. Максимальне покарання згідно із санкцією статті передбачає до трьох років позбавлення волі.

Як повідомляв Харків Times, шахраї з Харкова та Києва обдурили іноземців на $7,5 млн.