У Харкові суд ухвалив вирок чоловіку за вбивство співмешканки напередодні нового року

Комінтернівський районний суд Харкова ухвалив вирок 30-річному чоловіку, який побив свою співмешканку, від чого нещасна померла. Судили чоловіка за завдання тяжких тілесних ушкоджень, що спричинило смерть потерпілої (ч. 2 ст. 121 КК України).

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, конфлікт між обвинуваченим та його жертвою стався 31 грудня 2019 року у квартирі, де вони проживали. Під час сварки чоловік кинувся з кулаками на жінку, що лежала на дивані. За інформацією слідства, він завдав її близько 20 ударів по тілу.

“Причиною смерті потерпілої стала закрита тупа травма тулуба з переломом ребра, розривом селезінки, що призвело до крововтрати”, – пояснили в прокуратурі.

Під час судового розгляду обвинувачений визнав свою провину частково. Він заявив, що тільки двічі вдарив потерпілу. За його словами, бив не сильно, ударів, які могли б призвести до смерті, не завдав.

Суд, розглянувши всі обставини справи та вислухавши всіх учасників процесу, визнав обвинуваченого винним у ч. 2 ст. 121 КК України (заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, що спричинило смерть потерпілого). 22 листопада Комінтернівський райсуд засудив обвинуваченого до семи з половиною років позбавлення волі.

Вирок поки що не набув чинності, оскільки не минув час на апеляційне оскарження.

Як повідомляв Харків Times, Харківський апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу Слобідської окружної прокуратури Харкова та замінив 31-річному харків’янину 15 років позбавлення волі на довічне ув’язнення.