Посилене харчування та теплі вольєри – як вихованці Харківського зоопарку зустрічають зиму (фото та відео)

З приходом зими у Харківському зоопарку стали частіше і більше годувати тварин, та деяких вихованців перевели з відкритих у внутрішні вольєри.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі КП “Харківський зоопарк”.

До зимових апартаментів переїхали слон, бегемот, алігатор, носухи, гієни, японські макаки. Але деякі теплолюбні мешканці зоопарку досі воліють більшу частину часу проводити на свіжому повітрі, розповіла прес-секретар КП Жанна Сусло.

“Одна з пар наших африканських левів Річард і Кіра в теплі зими не хоче заходити до помешкань, а вважає за краще перебувати на вулиці. А ось інша пара – Лаврик і Нала – справжні мерзляки”, – поділилася Жанна Сусло.

Якщо на вулиці немає сильного вітру, дощу або рясного снігопаду, тварини, переведені в теплі вольєри, вдень виходять на прогулянку.

«Тривалість прогулянок для кожного виду своя. Наприклад, слон повільно втрачає тепло, тому може довго перебувати на вулиці, а мавпи замерзають швидше, хоча для японських макак температура нижче за п’ять градусів досить комфортна», – розповіла Жанна Сусло.

Деякі тварини залишаються у відкритих вольєрах в зимовий час. Серед них – гривисті барани, плямисті олені, верблюди, рисі, вовки, тигр, єнотовидні собаки та деякі види птахів. У відкритих вольєрах у них є будиночки або навіси з теплими підстилками із соломи та тирси, де тварини можуть сховатися від негоди та зігрітися.

Обсяг харчування для всіх вихованців у холодну пору року збільшений на 15-20%.

Як повідомляв Харківський Times, Харківський зоопарк у своїй оновленій версії відзначив 100 днів після відкриття. За цей час зоопарк відвідали понад 100 тисяч харків’ян.