На площі Свободи у Харкові пройшли урочистості з нагоди 30-ї річниці ЗСУ (фото, відео)

На площі Свободи у Харкові увечорі 6 грудня пройшли урочистості з нагоди 30-ї річниці Збройних Сил України. У церемонії взяли участь Президент Володимир Зеленський та Головнокомандувач ЗС України генерал-лейтенант Валерій Залужний.

Про це повідомив кореспондент Харків Times.

Після церемонії підняття Державного прапору присутніх привітав Президент України.

Учасники церемонії хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих за Україну.

Також вшанували пам’ять загиблих в авіакатастрофі Ан-26 під Чугуєвом у вересні 2021 року. На встановленому на площі екрані показали фото загиблих, були зачитані їхні імена. На церемонії був присутній курсант В’ячеслав Золочевський – єдиний, хто вижив у катастрофі – а також родичі загиблих.

Зеленський передав бойову техніку до підрозділів ЗСУ. Зокрема, 92 окрема механізована бригада імені кошового отамана Івана Сірка (дислокується у с. Клугино-Башкирівка під Чугуєвом, Харківська область) отримала три модернізованих танки Т-64БВ та 10 бронетранспортерів БТР-4Е. Президент вручив почесні найменування та бойові прапори 38-му зенітному ракетному полку ім. генерал-хорунжого Юрія Тютюнника, 31-му окремому полку зв’язку та радіотехнічного забезпечення ім. гетьмана М. Дорошенка, 57-му окремому полку зв’язку, 70 окремому полку підтримки, 3-й окремій бригаді зв’язку, Головному інформаційно-телекомунікаційному вузлу.

Також було вручено державні нагороди низці військових.

Підчас урочистостей у Харкові виступив гурт “Друга Ріка”.

Одночасно урочистості пройшли в Одесі, Краматорську, селі Озерне Житомирської області, у Львові та у Києві. Між цими містами був проведений телеміст “Харків-Київ-Краматорськ-Львів-Одеса-Озерне”.

В урочистій церемонії взяли участь військові 92-ї ОМБр, офіцери та курсанти Харківського національного університету Повітряних сил ім. Івана Кожедуба та Військового інституту танкових військ.