На площі Свободи увечорі 6 грудня відбудуться урочистості за участі Президента

Фото: соцмережі

На площі Свободи у Харкові 6 грудня о 18.00 розпочнуться урочистості з нагоди 30-ї річниці Збройних Сил України за участі Президента Володимира Зеленського.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Міноборони.

На площі відбудеться військовий марш і передача техніки бойовим бригадам – три танки Т-64БВ, 10 бронетранспортерів БТР-4Е та 10 броньованих автомобілів “Козак-2М1”. Пройде вручення почесних найменувань та бойових прапорів 38-му зенітному ракетному полку ім. генерал-хорунжого Юрія Тютюнника, 31-му окремому полку зв’язку та радіотехнічного забезпечення ім. гетьмана М. Дорошенка, 57-му окремому полку зв’язку, 70 окремому полку підтримки, 3-й окремій бригаді зв’язку, Головному інформаційно-телекомунікаційному вузлу.

Підчас урочистостей у Харкові виступить гурт “Друга Ріка”.

Одночасно урочистості пройдуть в Одесі, Краматорську, селі Озерне Житомирської області, у Львові та у Києві. Відбудуться демонстраційні покази та передача у військові частини новітніх зразків озброєння та військової техніки, пройдуть церемонії вручення бойових прапорів та почесних найменувань військовим частинам, нагородження військовослужбовців державними нагородами. Заплановані виступи військових оркестрів та інші розважальні заходи. У межах святкування між цими містами буде проведено телеміст “Харків-Київ-Краматорськ-Львів-Одеса-Озерне”.

Поліція повідомила, що з 22:00 4 грудня до 22:00 6 грудня, у зв’язку з проведенням підготовки та святкування Дня збройних сил України, рух транспортних засобів майданом Свободи від вулиці Сумської до вулиці Трінклера, а також паркування автомобілів буде заборонено. У зв’язку з цим може бути ускладнений рух Бєлгородським шосе у напрямку П’ятихаток. “Просимо із розумінням поставитися до незручностей, які відразу після завершення заходів будуть скасовані, а рух транспортних засобів – відновлений”, – йдеться у повідомленні.

За повідомленнями у соцмережах, на площу Свободи вже звозять військову техніку.