Харків має всі шанси прийняти Суперкубок УЄФА — Терехов

Фото: Telegram/ihor_terekhov

Сьогодні, 5 грудня, мер Харкова Ігор Терехов зустрівся з генеральним директором UEFA Events SA Мартіном Калленом та обговорив з ним футбольну інфраструктуру та перспективи міста.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Терехова у Telegram.

«Сьогодні вранці зустрівся з генеральним директором UEFA Events SA Мартіном Калленом.

Він приїхав оглянути футбольну інфраструктуру Харкова щодо того, чи готові ми приймати змагання високого рівня.

Мартін Каллен бував у Харкові неодноразово ще в період підготовки до Євро-2012, і вважає, що за останні 10 років Харків значно змінився на краще.

Ми обговорили бажання Харкова стати приймаючим містом Суперкубку УЄФА. На думку Каллена, Харків виглядає дуже добре, як кандидат на проведення цієї події.

А ми — міська влада та координатор підготовки Харкова до Суперкубку УЄФА Олександр Ярославський — зробимо все, що від нас залежить, щоб Харків виглядав гідно і реалізував свій величезний потенціал», — написав Терехов.

Як повідомляв Харків Times, у лютому 2021 року секретар Харківської міської ради Ігор Терехов заявив про швидке відродження ФК «Металіст» за підтримки Олександра Ярославського. За словами чиновника, на той момент вже було досягнуто певних домовленостей про це.

На сесії 21 квітня депутати міськради прийняли рішення звернутися до Харківської обласної державної адміністрації з ініціативою-пропозицією про безкоштовну передачу з державної у комунальну власність майна ФК «Металіст».

29 травня, перед матчем харківської футбольної команди «Метал» з криворізьким «Кривбасом» на поле вийшли секретар Харківської міської ради Ігор Терехов і президент групи DCH Олександр Ярославський, які оголосили про відродження легендарної харківської команди «Металіст». Команда відіграла під старою назвою свій останній матч, що завершився переконливою перемогою з рахунком 3:0.

Харківська обласна рада передала стадіон «Металіст» у власність територіальної громади Харкова. Рішення про це було прийнято 10 червня на V сесії Харківської облради VIII скликання.

16 червня Українська асоціація футболу затвердила перейменування футбольного клубу «Метал» в «Металіст».

23 жовтня відновила свою роботу Академія футболу ФК «Металіст».

Легендарний захисник Папа Гуйє завершив кар’єру гравця та став спортивним директором «Металіста».