У Харкові вбивцю та грабіжника все ж таки посадили довічно

Иллюстративное фото

Харківський апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу Слобідської окружної прокуратури Харкова та замінив 31-річному харків’янину 15 років позбавлення волі на довічне ув’язнення.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Згідно із повідомленням, перший вирок було винесено у лютому цього року – за сукупністю скоєних злочинів. Відомо, що молодий чоловік, який уже мав негаразди із законом і перебував під адміністративним наглядом, у квітні 2016 року вчинив кілька злочинів, включаючи грабіж і вбивство.

Почав «по маленькій» – витягнув мобільник з кишені куртки в іноземця. Але, мабуть, цього здалося мало, й він вирушив до своїх бабусі та діда. Там «у ході сварки» кілька разів ударив старих ножем, від чого обидва померли. Трохи згодом повернувся до квартири тепер уже покійних родичів і взяв гроші.

А на початку травня, все ще перебуваючи на волі, напав на стороннього чоловіка, забрав у того телефон, а потім, погрожуючи ножем, відвів до банкомату, де наказав зняти з рахунку гроші, «якими також заволодів».

Суд першої інстанції засудив злочинця до 15 років ув’язнення, але прокуратура не погодилася з таким покаранням, вважаючи його надто м’яким. І ось тепер убивця залишиться за ґратами назавжди.

Як повідомляв Харків Times, у лютому 2021 року Комінтернівський районний суд Харкова засудив до 15 років ув’язнення чоловіка, якого обвинувачують за чотирма статтями, найтяжча з яких — подвійне вбивство.