Суд оголосив вирок у справі про вбивство дівчинки у Старому Салтові (фото)

Завершено судовий розгляд у справі про вбивство 6-річної Мирослави Третяк у Старому Салтові. 13-річного підозрюваного засуджено до максимально можливого покарання — примусового виховання протягом трьох років.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Вовчанський районний суд Харківської області сьогодні, 2 грудня 2021 року, підтримав позицію обласної прокуратури та призначив неповнолітньому підозрюваному максимально можливе покарання — примусове направлення до спеціального навчально-виховного закладу для дітей та підлітків строком на 3 роки.

Досудове розслідування встановило, що у загибелі дівчинки, яка пропала з дому 28 липня цього року, а пізніше була знайдена мертвою у занедбаній будівлі, винний її 13-річний сусід.

Прес-секретар обласної прокуратури Дмитро Чубенко уточнив, що звинувачення висунуто за п.п. 2, 10 ч. 2 ст. 115 та ч.ч. 4, 5 ст. 152 КК.

«Обвинувачений частково визнав свою причетність до деяких суспільно небезпечних діянь, які були озвучені у залі суду. Конкретної повної згоди про свою причетність за всіма обставинами він не давав», — сказав Дмитро Чубенко.

У зв’язку з тим, що неповнолітній не досяг віку кримінальної відповідальності, відповідно до вимог КПК України, до нього можна застосувати лише примусові заходи виховного характеру.

Як повідомляв Харків Times, тіло шестирічної Мирослави Третяк з численними травмами обличчя й голови було знайдено у покинутій будівлі на території селища Старий Салтів пізно ввечері вчора, 28 липня.

Про зникнення Мирослави до поліції раніше заявила її мати, дівчинку шукали правоохоронці та волонтери.

Поліція підозрює у вбивстві шестирічної дівчинки у Старому Салтові 13-річного хлопця, який живе з мамою по сусідству із загиблою.

29 липня Вовчанський районний суд заарештував підозрюваного на місяць, а 27 серпня продовжив запобіжний захід ще на 30 днів.

Підозрюваний в суді визнав, що завдав дівчинці тілесні ушкодження у покинутій будівлі. Після чого залишив її там непритомною та пішов.

4 жовтня досудове розслідування було завершено, справу передали на розгляд до суду.