Харків’янин у підвалі гаража вирощував канабіс (фото)

Фото: hk.npu.gov.ua

Поліцейські затримали 42-річного харків’янина, який у підвалі свого гаража обладнав смарт-лабораторію з вирощування канабісу. Щомісячний обіг такого бізнесу складав 100 тисяч гривень.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

За інформацією слідства, у підпільній лабораторії харків’янин вирощував елітні сорти рослин, які потребують особливого догляду.

“Він ретельно доглядав за наркорослинами, облаштувавши приміщення лабораторії спеціальним освітленням, вентиляцією, штучним поливом, регуляторами температури та вологості, а також обробляв їх необхідними добривами для швидкого зростання”, – розповіли в поліції.

Вирощені коноплі він зберігав за місцем проживання, тут фасував, після чого продавав. Наркотики продавав своїм знайомим лише за готівку.

30 листопада оперативники за силової підтримки спецназу провели обшуки у підпільній лабораторії та за місцем проживання харків’янина. Під час обшуків поліцейські вилучили ємності з канабісом, розфасований за дозами наркотик, рослини коноплі, обладнання для їх вирощування, електронні ваги, пакети для фасування, банківські картки та мобільний телефон.

Вартість вилучених у нього “заборонених речовин” за цінами “чорного ринку” становить близько півмільйона гривень.

Проводиться розслідування за ч. 2 с. 307 КК (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин чи їх аналогів). Слідство вирішує питання щодо повідомлення про підозру харків’янину. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі із конфіскацією майна

Не виключено, що після проведення експертиз слідство проведе додаткову кваліфікацію дій фігуранта.

Як повідомляв Харків Times, піде під суд 25-річний полтавець, який організував підпільну нарколабораторію в одному з приватних будинків Київського району Харкова. Чоловікові загрожує до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна.