У Люботині сумнівний підрядник виграв тендер на будівництво спорткомплексу

Фото: khar.gp.gov.ua

Прокуратура домоглася визнання недійсним договору про закупівлю будівельних робіт на суму 31,5 млн. грн. Але рішення суду ще може бути оскаржене.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Як розповіли у відомстві, із публікації веб-порталу Prozorro в прокуратурі дізналися, що у серпні 2020 року Люботинський міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» розмістив оголошення про проведення відкритих торгів з будівництва в Люботині за кошти місцевого бюджету багатофункціонального фізкультурно-оздоровчого комплексу.

У ході торгів найбільш економічно вигідну пропозицію одного з учасників замовник відхилив через «неусунення виявлених невідповідностей інформації», наданої в пакеті документів.

Переможцем визнали інше підприємство, з яким і уклали відповідний договір про закупівлю будівельних робіт на суму 31,5 млн грн.

Проте, на думку слідства, пропозиція підприємства-переможця не відповідала кваліфікаційним критеріям замовника. Учасник публічної закупівлі не підтвердив наявність необхідного обладнання та матеріально-технічної бази для виконання робіт за договором.

Зазначені обставини, кажуть у прокуратурі, могли призвести до виконання робіт неналежної якості, виникнення аварійних ситуацій, отже, створити загрозу життю та здоров’ю потенційних фізкультурників. Не кажучи вже про нераціональне використання бюджетних коштів.

Господарський суд Харківської області задовольнив позовну заяву Харківської окружної прокуратури на користь держави в особі Північно-східного офісу Держаудитслужби до міського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Люботинської міської ради Харківської області та підприємства-підрядника. Рішення тендерного комітету та укладений договір визнано недійсними.

«За рішенням суду попереджено незаконне вибуття 18,3 млн грн бюджетних коштів, що становить більше половини всієї суми», — повідомили в прокуратурі, уточнивши однак, що рішення поки не набуло законної сили і може бути оскаржено.

Як повідомляв Харків Times, правоохоронці розслідували махінації при будівництві спортивного майданчика зі штучним покриттям у селищі Кегичівка.

У Харкові приватне підприємство реконструювало спортивні майданчики абияк.