У Харкові спіймали хакера, який торгував персональними даними співвідчизників (фото)

Кіберполіція викрила торговця логінами та паролями від електронної пошти. Скільки грошових знаків встиг заробити фігурант на цій ниві, наразі невідомо, але відомо, що відповідна стаття Кримінального кодексу обіцяє йому до двох років позбавлення волі.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області.

Співробітники кіберполіції у Харківській області спільно зі слідчими викрили 34-річного харків’янина, який займався продажем баз даних, які містять інформацію з обмеженим доступом.

Кіберполіція встановила, що чоловік 1987 року народження є активним користувачем Інтернет-форумів хакерської тематики. На цих форумах він придбав шкідливе програмне забезпечення та бази даних з інформацією про логіни та паролі користувачів мережі Інтернет.

Використовуючи це багатство, фігурант входив у чужі облікові записи й отримував персональну інформацію, яку, своєю чергою, систематизував і формував нові бази даних, які вже продавав зацікавленим особам.

Правоохоронці провели обшук вдома у хакера, вилучили комп’ютерну техніку та направили її на експертизу.

За цим фактом розслідується кримінальне провадження за ч. 1 ст. 361-2 КК (несанкціонований збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, що зберігається в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах чи носіях такої інформації). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до двох років. Досудове розслідування продовжується.

Як повідомляв Харків Times, на початку листопада харківська кіберполіція виявила нову фейкову «Дію».

А у жовтні співробітники кіберполіції в Харківській області викрили міжнародну групу хакерів, які запускали до мережі «вірус» і за його допомогою вели гроші інших користувачів.