“Робота мрії”: середня зарплата на Харківському авіазаіводі зросла до 4,9 тис. гривень

В жовтні поточного року середня зарплатня працівників Харківського державного авіаційного виробничого підприємства (ХДАВП) зросла до 4 920 грн, у той час як торік становила 3 485 грн.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення держконцерну “Укроборонпром”, до складу якого входить підприємство.

“Укроборонпром” заявляє, що на підприємстві “зростають обсяги виробленої та реалізованої продукції, зменшується збиток, який накопичувався декілька років, і збільшується фонд оплати праці”.

За 10 місяців  підприємство виготовило товарної продукції приблизно на 64,2 млн грн, що на 12,3 млн грн більше, ніж за аналогічний період минулого року.

“З травня на підприємстві розпочалися регулярні виплати заробітної платні тим, хто виконує виробничі завдання (за відпрацьований час). За 10 місяців 2021 року загальна сума цих виплат перевищила 32,4 млн грн, а фонд оплати праці становить 72,4 млн грн. До того ж, керівництву підприємства вдалося зменшити накопичений збиток. Якщо у першому півріччі минулого року він сягав 71 млн грн, то за той же період 2021 року – 33,3 млн грн”, йдеться у повідомленні.

“Ми розраховуємо, що невдовзі позбавимося решти збитків. Так, ситуація все ще важка, проте ми дивимося у майбутнє зі стриманим оптимізмом і не зупиняємося, шукаючи нові шляхи для підвищення ефективності”, – цитує прес-служба держконцерну генерального директора ХДАВП Олександра Кривоконя.

“Укроборонпром” стверджує, що ХДАВП “відроджує довіру до себе в іноземних партнерів”. Так, у поточному році підприємство ремонтує літаки Ан-74 для Єгипту та Туркменістану.

За даними Головного управління статистики у Харківській області, середня заробітна плата штатних працівників у жовтні 2021 року в області складає 12 122 гривень.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові 29 листопада відбулося підписання меморандуму про відновлення випуску літаків на Харківському державному авійаціному виробничому підприємстві у випадку приватизації підприємства. Від потенційних інвесторів, що планують брати участь у приватизаційному конкурсі, документ підписали президент АТ “Мотор Січ” Вячеслав Богуслаєв, голова правління АТ “ФЕД” Віктор Попов та генеральний директор ПРАТ “Авіакомпанія Константа” Михайло Пінкевич.

Протягом 2012-2019 років ХДАВП взагалі не отримував державних замовлень. Останній літак підприємство випустило в 2014 році.