У Харкові затримали полтавців-закладників

Три товариша влаштувалися до інтернет-магазину чорноробами наркоринку. Але замість легких грошей заробили шанс втратити свободу, причому надовго.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, 18-річний мешканець Полтави запропонував своїм знайомим працевлаштування до інтернет-магазинів з продажу наркотичних та психотропних речовин.

Молоді люди отримували від операторів зазначених магазинів інформацію про місцезнаходження небезпечного зілля, забирали його, зберігали в орендованій квартирі, розташованій у Московському районі Харкова, та поступово поширювали у вигляді закладок.

Під час чергової спроби збуту їх і затримала поліція.

Під час обшуку тієї самої квартири правоохоронці виявили та вилучили два пакети з речовиною білого кольору масою понад 30 г, яка, згідно з висновком судової експертизи, містить особливо небезпечну психотропну речовину PVP.

Також вилучено інші речовини, які перебувають на експертному дослідженні.

Затриманим повідомили про підозру за фактом незаконного придбання та зберігання наркотичних засобів без мети збуту та за фактом незаконного придбання та зберігання з метою збуту особливо небезпечних психотропних речовин у особливо великих розмірах, скоєних за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 309, год. 3 статті 307, ч. 2 статті 307 КК).

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 9 до 12 років із конфіскацією майна.

Підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у сумі 340 500 грн.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові трьох жінок спіймали на продажі метадону.

Правоохоронці викрили групу наркоторговців, які за допомогою закладок розповсюджували на території Харкова метадон. За місяць вони робили близько 2,5 тисячі закладок, продаючи наркотики на 1 млн грн.