У Харкові безкоштовно створили ролик із проханням зберегти життя дівчинці-пішоходу (відео)

У Харкові на волонтерських засадах створили 12-секнудний ролик із проханням дотримуватись правил дорожнього руху. Соціальну рекламу безкоштовно транслюватимуть на ТВ-екранах міста.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення харківського бізнесмена, власника Superior Golf Club Юрія Сапронова у Facebook.

Соціальну рекламу створено з ініціативи ГО “Безпечний Харків”, сформованого нещодавно, після серії резонансних ДТП, зокрема, після аварії, влаштованої 16-річним Миколою Харківським. Головне завдання об’єднання – навести лад на дорогах Харкова, щоб городяни не побоювалися, що їх рідних та близьких у будь-який момент може вбити чи покалічити неадекват за кермом.

“Протягом тижня 6 продакшен-відеокрекламних студій зробили безкоштовно перший соціальний ролик, який буде на всіх екранах міста”, – поділився подробицями Юрій Сапронов.

На думку суворого журі, найкраще із завданням від ГО “Безпечний Харків” впоралася Дар’я Яценко.

Сюжет 12-секундого ролика-переможця простий і пронизливий. Дівчинка-школярка повертається додому. Вона несе великого плюшевого ведмедя і дорогою пише мамі повідомлення, що скоро вже буде.

Наблизившись до пішохідного переходу, дівчинка ховає смартфон у кишеню та, дочекавшись зеленого сигналу світлофора, починає переходити дорогу. Але не встигає – вереск гальм, удар, і на дорозі залишається плюшевий ведмедик, що випав з дитячих рук. Наступний кадр – це заклик до всіх глядачів: “Збережи їй життя! не порушуй ПДР!”.

Трансляція першого ролика ГО “Безпечний Харків” розпочнеться завтра, 30 листопада. Соціальну рекламу показуватимуть на вулицях, у метро, ​​аеропорті – на всіх ТВ-екранах міста 12 разів на кожну годину.

Як повідомляв Харків Times, наприкінці жовтня, одразу після смертельної ДТП на проспекті Гагаріна, у якій підозрюють 16-річного Миколу Харківського, 10 осіб, серед яких підприємці та юристи з Харкова, Одеси та Києва, об’єдналися, щоб не дозволити винуватцю уникнути покарання.

Представники переважно малого та середнього бізнесу вирішили об’єднатися у громадську організацію, метою якої буде боротьба з ДТП, які почастішали останнім часом у Харкові, з вини безвідповідальних водіїв.