Через жахливий ураган у Стамбулі затримуються харківські авіарейси

Фото: www.aa.com.tr

Сьогодні, 29 листопада, авіарейси TK 1475 Стамбул-Харків та TK 1476 Харків-Стамбул затримуються через ураган, що обрушився на Туреччину. Станом на 19:30 рейси затримувалися більш ніж на годину.

Про це Харків Times стало відомо із повідомлення на онлайн-табло аеропорту «Харків».

За повідомленнями турецьких та світових ЗМІ, кількість постраждалих вже становила 19 осіб, загиблих – четверо. Як повідомило турецьке інформаційне агентство Anadolu, серед загиблих – жінка, на яку обрушилася частина даху будинку, коли вона з дитиною проходила повз, на щастя, дитина залишилася живою. Серед загиблих у Стамбулі – один іноземець.

За повідомленням Anadolu із посиланням на Управління берегової охорони Туреччини, в гавані Амбарлі у причал врізалося суховантажне судно. Через сильний вітер припинено рух суден протокою Босфор в обидва боки.

Із посиланням на муніципалітет Стамбула інформагентство повідомляє, що у місті вітер зірвав 33 дахи, вирвав з коренем 192 дерева, збив 52 світлофори та пошкодив 12 автівок. У Стамбулі впала годинникова вежа. За повідомленнями синоптиків, швидкість вітру сягала 130 км/год. Метеорологічна служба Туреччини опублікувала штормове попередження для провінцій, розташованих у районі Мармурового моря.