Смертельна аварія на Окружній: водія MAN заарештували на два місяці

Сьогодні, 27 листопада, Київський районний суд. м Харкова обрав запобіжний захід 41-річному Ігорю Мірошниченко, водію вантажівки MAN, затриманому за скоєння смертельної ДТП на Окружній.

Про це повідомляє кореспондент Харків Times із зали суду.

Суд обрав найсуворіший запобіжний захід – утримання під вартою на строк 60 днів без права внесення застави. Саме про такий захід просила прокуратура. Підозрюваний Мірошниченко та його адвокат не заперечували.

На засіданні було встановлено, що підозрюваний Мірошниченко живе у Запоріжжі, він одружений, виховує восьмирічного сина. Водій також підтвердив результати експертизи, які засвідчили, що він скоїв ДТП у стані наркотичного сп’яніння. Він сказав, що вживав наркотики за кілька днів до аварії.

Спілкуватися із ЗМІ до початку засідання він відмовився.

Родичі загиблих в аварії на засідання не дійшли.

Як повідомляв Харків Times, увечері 25 листопада в Харкові на Окружній зіткнулися дві фури та три легковики. Вантажівка MAN з напівпричепом, завантажена щебенем, проїжджала перехрестя Окружної дороги та вул. Салтівське шосе на червоний сигнал світлофора і зіткнулися з Chevrolet Nubira. Після зіткнення вантажівка перекинулася на лівий борт на зустрічну смугу руху, де на той час знаходився автомобіль таксі. Крім того, вантажівка зачепила ще два автомобілі.

Через кілька годин поліція повідомила про трьох загиблих та п’ятьох постраждалих. В аварії загинули 49-річний водій таксі та два пасажири – 49-річна жінка та трирічна дівчинка (бабуся та онука).

Згідно з висновками огляду встановлено, що водій вантажівки з причепом MAN керував своєю фурою у стані сп’яніння. Пізніше експерти уточнили, що чоловік перебував під впливом опіатів та каннабіноїдів.

26 листопада водію вантажівки MAN повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 286-1 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані наркотичного сп’яніння, що спричинило загибель кількох осіб).

Фото: hk.npu.gov.ua