На вулиці Харкова вийде ДНД

Ілюстративне фото

З 1 грудня харківські вулиці патрулюватиме громадське формування з охорони порядку. Спочатку народні дружинники приєднаються до інспекції Індустріального району міста.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради з посиланням на мера міста Ігоря Терехова.

Меморандум про взаємодію між Харківською міськрадою, Головним управлінням Нацполіції у Харківській області та формуванням з охорони громадського порядку було підписано сьогодні, 26 листопада, у мерії.

Завдання формування — допомагати поліції у повсякденній роботі: патрулювання вулиць, допомога у затриманні правопорушників, чергування під час масових заходів, проведення роз’яснювальної роботи серед харків’ян та гостей міста тощо.

Як зазначив Харківський міський голова Ігор Терехов, на сьогоднішній день у суспільстві існує колосальний запит щодо надання правоохоронним органам допомоги в охороні громадського порядку. За його словами, практично на кожній зустрічі з харків’янами порушуються питання про розповсюдження наркотиків, роботу нелегальних «наливайок» та пунктів прийому металобрухту.

«Ще одна вкрай гостра проблема — резонансні ДТП, у яких гинуть люди. Давайте покладемо цьому кінець! Позиція міста та поліції має бути надзвичайно жорсткою. Сьогоднішнє підписання меморандуму — це лише початок нашої спільної, планомірної та системної роботи з наведення порядку у Харкові. Ми маємо зробити Харків найбезпечнішим містом!» — наголосив Ігор Терехов.

Як повідомив начальник ГУНП у Харківській області Станіслав Перлін, поліція дуже розраховує на допомогу харків’ян в охороні громадського порядку.

«Ми потребуємо підтримки людей, яким небайдуже те, що відбувається на вулицях міста. Харків’янам потрібна захищеність, безпека та комфортне проживання», — зазначив Станіслав Перлін.

Згідно з підписаним меморандумом, пілотний проект з охорони громадського порядку почне функціонувати в Індустріальному районі. Надалі цей досвід буде поширений на всі райони Харкова.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові на безпеку на дорогах витратять 21 млн грн.