Гендиректор Харківського метрополітену Стаматін піде у відставку

Фото: Харків Times

Генеральний директор Харківського метрополітену В’ячеслав Стаматін піде у відставку.

Про це заявив журналістам мер Харкова Ігор Терехов увечері 25 листопада, повідомив кореспондент Харків Times.

“Ми знайшли порозуміння зі Стаматиним, і він мав мужність зрозуміти, що сьогодні метрополітену потрібен новий керівник. І цей новий керівник займеться дуже багатьма речами, які будуть спрямовані на розвиток Харківського метрополітену, на стабільну роботу метрополітену. Я впевнений, що новий керівник впорається”, – сказав Терехов.

Він зазначив, що новий керівник метрополітену розпочне свою роботу з грудня, проте не назвав його імені.

Терехов зазначив, що у метрополітені є затримки з виплатою заробітної плати. “Зарплати ми виплачуємо. Так, можуть бути певні затримки із заробітної плати, але сьогодні ми перерахували 15,5 млн гривень до Харківського метрополітену, і зарплати будуть виплачені”, – сказав він.

Терехов підтвердив, що існуючий тариф – 8 гривень за поїздку метрополітеном – залишиться незмінним. Він також повідомив, що пасажиропотік із початку пандемії впав, скоротившись наполовину. “Якщо раніше ми мали пасажиропотік близько 1-1,2 млн. пасажироперевезень на день, то сьогодні 450 тис. на день – найкращий пасажиропотік, який є після ситуації з пандемією”, – сказав мер.

В’ячеслав Стаматін 3 жовтня 2011 року був призначений першим заступником генерального директора Харківського метрополітену, з 15 серпня 2014 р. – генеральним директором метрополітену.

Читайте також: