Війна в Україні: дев’ять порушень режиму припинення вогню, втрат немає

Під обстріл потрапили місця несення служби прикордонного наряду на КПВВ "Мар’їнка". Фото: Операція об'єднаних сил / Facebook.

Упродовж минулої доби, 24 листопада, в районі проведення операції Об’єднаних сил з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано дев’ять порушень режиму припинення вогню, два з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-центра Операції Об’єднаних сил станом на 7:00.

Неподалік шахти “Бутівка” противник вів вогонь із станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

В напрямку Кам’янки ворог двічі здійснив обстріли, застосовуючи гранатомети різних систем та великокаліберні кулемети.

В бік Нью-Йорка російські найманці відкривали вогонь з озброєння БМП, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

Біля Луганського ворожі війська вели вогонь двічі, використовуючи гранатомети різних систем та стрілецьку зброю.

З мінометів калібру 82 мм окупанти обстріляли прикордонний контрольний пост першого оборонного рубежу, що входить до КПВВ “Мар’їнка”. Під безпосередній обстріл потрапили місця несення служби прикордонного наряду 11 прикордонного загону. Зафіксовано влучання трьох мін. Особовий склад прикордонного наряду не постраждав, пошкоджено фортифікаційні споруди. Вогонь у відповідь не відкривався з міркувань безпеки цивільного населення.

В районі Верхньоторецького противник застосував автоматичні станкові гранатомети, великокаліберні кулемети та іншу стрілецьку зброю.

Неподалік Водяного, що на Приазов’ї, наші позиції потрапили під обстріл з мінометів калібру 82 мм та 120 мм.

“Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил внаслідок дій ворога немає. Українські захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, та змусили противника припинити обстріли”, – йдеться у повідомленні.

Станом на 7 годину ранку, 25 листопада, порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

Як повідомляв Харків Times, 23 листопада з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано чотири порушення режиму припинення вогню, одне з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.