У Харкові почали готуватися до наступної хвилі пандемії

Фото: city.kharkov.ua

Незважаючи на спад захворюваності, пункти вакцинації продовжуватимуть працювати. А у лікарнях починають готуватися до нової хвилі пандемії, яку очікують у лютому-березні наступного року.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради з посиланням на віце-мера міста Світлану Горбунову-Рубан.

За її словами, у місті спостерігається позитивна тенденція до зниження захворюваності на COVID-19. Так, минулої доби в Харкові зареєстрували 328 нових випадків коронавірусної хвороби, у той час як одужали 799 осіб. Заповненість ліжок становить 61%.

«Ми маємо позитивну динаміку. Спостерігаємо зниження захворюваності на коронавірус, зменшення кількості госпіталізацій. Втім, я продовжую запрошувати всіх робити щеплення. Усі наші пункти вакцинації продовжують працювати у повному обсязі. Тому що практика і статистика показують, що коронавірусна пандемія — це пандемія невакцинованих людей», — зазначила заступниця міського голови.

За даними Горбунової-Рубан, за минулу добу в місті було щеплено 8 705 осіб. Всього з початку вакцинації зроблено 670 092 щеплення, у тому числі 1 788 дітям у віці 12–17 років.

Також віце-мер повідомила, що за дорученням Харківського міського голови Ігоря Терехова лікувальні заклади міста готуються до нової хвилі коронавірусної хвороби, яка прогнозується на кінець лютого — початок березня наступного року.

Якщо говорити про всю область, то, за даними заступника голови обладміністрації Михайла Черняка, хоч одну дозу вакцини в регіоні отримали 905 тисяч осіб, а повний курс вакцинації пройшли майже 702 тис. осіб — це 31% всього населення регіону.

Також триває вакцинальна кампанія серед дітей віком від 12 років. Сьогодні з цієї категорії одну дозу отримали 1 651 особа, дві – 993 особи.

Як повідомляв Харків Times, за даними МОЗ, у Харківській області станом на 8:00 25 листопада виявили 232 837 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 728 – минулої доби.

У Харківській області хворих на коронавірус лікують у 22 лікарнях.

Станом на 11 листопада в області працює 35 центрів вакцинації, 22 з них у Харкові.