На місце Малиша в облраді обрано Мальованого

Фото: 2day.kh.ua

Сьогодні, 25 листопада, на сесії Харківської обласної ради депутати обрали заступником голови облради замість щойно звільненого підозрюваного у корупції депутата від ОПЗЖ Андрія Малиша представника тієї ж політсили Богдана Мальованого.

Про це Харків Times стало відомо з рішення сесії.

Представляючи кандидатуру Мальованого на цю посаду, голова облради Тетяна Єгорова-Луценко зазначила, що перед сесією до неї надійшло звернення 16 депутатів від фракції ОПЗЖ з проханням не враховувати подання Мальованого на цю посаду, подане за підписом голови фракції Сергія Гладкоскока. Проте голова облради не прийняла цього звернення до уваги.

«Питання та подання, пов’язані з висуванням кандидатур на посаду першого заступника та заступника голови – це прерогатива тільки голови обласної ради. Тому я сьогодні пропоную кандидатуру на посаду заступника голови обласної ради Мальованого Богдана», – сказала Єгорова-Луценко.

Богдан Мальований став наймолодшим заступником голови облради. Його кандидатуру підтримав 71 депутат із 120, проти були 19.

Мальований народився 1993 року в Артемівську Донецької області. Має дві вищі освіти: у 2018 році закінчив НЮУ імені Ярослава Мудрого за спеціальністю «право» та Донецький національний технічний університет, де здобув кваліфікацію «аналітик з питань фінансово-економічної безпеки».

З 2013 до 2018 р.р. працював юрисконсультом у ТОВ «Аутсорсингова компанія «Діамант», з 2018 по 2020 рр. обіймав посаду начальника відділу митних оформлень у ЗАТ «Артвайнері» (Артемівський завод шампанських вин), з березня по листопад 2020 р. був директором представництва ТОВ «Інститут експертно-технічних рішень у будівництві» у Харківській області, а після того – директором філії ДП « Укрдержбудекспертиза» в Харківській області, 25 жовтня 2020 р. – обраний депутатом Харківської обласної ради VIII скликання., де є головою комісії з питань розвитку інфраструктури, будівництва та доріг.

Як повідомляв Харків Times, депутати Харківської обласної ради на своїй сесії сьогодні, 25 листопада, звільнили депутата від ОПЗЖ Андрія Малиша, який є одним із підозрюваних у справі про здирництво хабаря в 1 млн гривень, з посади заступника голови облради.