Нардепа Куницького оштрафували за їзду без правил у центрі Харкова

Вчора, 23 листопада, у поліції ухвалили, як покарати нардепа Олександра Куницького за порушення правил дорожнього руху. Йому призначили штраф у розмірі 340 гривень. На сплату штрафу водій має 15 діб, на оскарження постанови – 10 діб.

Про це Харків Times дізнався із повідомлення Суспільного, яке, в свою чергу, посилається на речника патрульної поліції Харківської області Дмитра Гайдука.

Справу про порушення водієм Porsche ПДР на вулиці Сумській, 2 розглянули 23 листопада, сказав Дмитро Гайдук. За його словами, патрульні наклали штраф за ч. 1 ст. 122 КУпАП на водія Panamera за порушення вимоги дорожнього знака 5.16 (напрямки руху смугами).

«Щоб притягнути до відповідальності особу, патрульний поліцейський повинен провести розгляд справи про адміністративне правопорушення і встановити всі обставини та винуватість особи», — пояснив Гайдук.

Водій попросив перенести розгляд справи, оскільки хотів скористатися юридичною допомогою. Поліцейський це клопотання задовольнив, був призначений час для розгляду справи. Проте представник водія у призначену годину не з’явився і штраф присудили без нього.

Відповідно до ч. 1 ст. 122 КУпАП штраф у розмірі 340 гривень водій має сплатити протягом 15 діб. Водій також має 10 діб з моменту отримання копії постанови на її оскарження.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові 22 листопада проходило виїзне засідання Комітету ВР з правоохоронної діяльності, присвячене резонансним ДТП та заходам щодо посилення безпеки на дорогах. У засіданні брав участь і нардеп Олександр Куницький.

Вранці того ж дня, перед засіданням, патрульні поліцейські зупинили Олександра Куницького на вулиці Сумській з підозрою на порушення правил дорожнього руху.

Сам Куницький 23 листопада виклав у своєму Instagram відео, на якому він сидячи в машині на початку вул. Сумської, підписує постанову про порушення правил дорожнього руху.

На виїзному засіданні очільниця Патрульної поліції Харківської області Олена Стрижак поскаржилася на дефіцит кадрів.

Куницький під час засідання розкритикував роботу харківської патрульної поліції та заявив, що чекає на реакцію Міністерства внутрішніх справ на його звернення щодо оцінки діяльності начальниці УПП Харківської області Олени Стрижак.

Через порушення Куницького начальник Управління СБУ у Харківській області Роман Дудін запропонував виключити народного депутата Олександра Куницького з парламентського комітету з питань правоохоронної діяльності.