Кабмін вирішив долю харківського вишу, що протестував проти об’єднання

Фото: Харків Times

Харківський національний університет будівництва та архітектури буде приєднано до Харківського національного університету міського господарства імені О.М. Бекетова. Рішення про реорганізацію вишів було ухвалено на засіданні Кабінету міністрів України 24 листопада.

Про це Харків Times дізнався із повідомлення народного депутата партії “Європейська солідарність” Олексія Гончаренка у Telegram.

В опублікованому нардепом проекті розпорядження сказано, що ініціатором об’єднання вишів стало Міністерство освіти України.

“Погодитись з пропозицією Міністерства освіти і науки України щодо реорганізації Харківського національного університету будівництва та архітектури (код згідно з ЄДРПОУ 020 71 174) шляхом приєднання його до Харківського національного університету міського господарства імені О.М. Бекетова (код згідно з ЄДРПОУ 020 71 151)”, – сказано у документі.

Згідно з рішенням Кабміну студенти ХНУМГ ім. Бекетова продовжать навчання у цьому виші за обраними спеціальностями та джерелами фінансування. ХНУМГ також стає правонаступником майна, прав та зобов’язань ХНУСА.

Реорганізацію, за розпорядженням уряду, має провести Міносвіти за рахунок бюджетних коштів, що виділяються міністерству для підготовки кадрів.

Як повідомляв Харків Times, на початку поточного навчального року, за участю представника міністерства, але без участі ректорів ХНУБА і НТУ “ХПІ”, відбулися збори Ради ректорів Харкова, де було поставлено на голосування пропозицію про об’єднання ХНУБА і ХНУМГ.

Викладачі та студенти Харківського національного університету будівництва та архітектури двічі виходили на акції протесту проти об’єднання ХНУБА і ХНУГХ. 10 вересня вони провели акцію протесту проти планів профільного міністерства приєднати вуз до ХНУМГ.

17 вересня відбулася друга акція, учасники якої протестували проти об’єднання вишів.

16 вересня на сайті Кабміну було зареєстровано петицію з проханням не об’єднувати ХНУСА та ХНУМГ. За два з лишком місяці звернення підписали лише 1 784 особи. Щоб петицію розглянув Кабмін, вона має зібрати 25 тисяч голосів за три місяці.