В Ізюмі засудили двох грабіжників та їхню спільницю за напад на пасажира електрички

Фото: Харків Times

Ізюмський міськрайонний суд Харківської області визнав винними двох чоловіків та жінку у розбійному нападі на пасажира поїзда та призначив їм покарання.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі суду.

Трійця розбійників та потерпілий познайомилися в електричці повідомлення “Харків – Гусарівка”. Ініціатором спілкування став один із засуджених разом зі своєю подругою – вони підійшли до пасажира та почали з ним спілкуватися. Під час розмови між новими знайомими через жінку виник конфлікт. До сперечальників, які говорили на підвищених тонах, підійшов ще один пасажир. А майбутня жертва нападу, навпаки, пішла до виходу – електричка під’їхала до його станції.

Чоловік вийшов на станції Гаврилівка, а трійця пішла за ним. Зловмисники збили пасажира з ніг і почали бити ногами по обличчю та тулубу, а коли той перестав чинити опір забрали у нього Iphone, мобільний телефон Meizu, 297 грн, в’язану шапку та ланцюжок із жовтого недорогоцінного металу (біжутерія).

Суд встановив, що пограбувати чоловіка запропонувала жінка, а її спільники підтримали ідею. Під час судового розгляду зловмисники визнали свою провину і запевнили, що каються у скоєному.

Суд визнав їх винними у розбійному нападі (ч.2 ст. 187 КК) та засудив чоловіка та жінку до семи років та одного місяця позбавлення волі, їх спільнику призначено покарання у вигляді семи років ув’язнення. Також суд ухвалив рішення для всіх трьох про конфіскацію належного їм майна.

Як повідомляв Харків Times, в електричці Дергачі-Харків пасажира поранили ножем.