Пішла з життя журналістка Антоніна Мазниця

Сьогодні вночі після тяжкої хвороби на 74-му році життя померла журналістка Антоніна Мазниця.

Антоніна Василівна починала шлях у журналістиці кореспондентом редакції радіомовлення заводу “Серп і молот”. Стояла біля витоків створеної в 1990 році газети Харківської міськради “Слобода” (виходила до 2 лютого 2007 року, нині – “Харьковские известия”), була її кореспондентом, а згодом – головним редактором. У бурхливі 90-ті газета перебувала у центрі політичних подій, вважалася трибуною перебудовчих сил міста. Мазниця незмінно відстоювала демократичні цінності, була активним і послідовним прихильником змін у країні.

“Вона мала одну безцінну рису – професійну хоробрість. Вона писала, не озираючись на чини і звання, на можливі “наслідки” – аби правда. Це для неї був головний критерій якості кореспонденції. Якби в Харкові діяла журналістська організація, то справедливо було б встановити якусь відзнаку імені Антоніни Мазниці. Наприклад, “За чесну журналістику”. Але номінантів зараз мало”, – так відгукнувся на звістку про смерть Мазниці перший головний редактор “Слободи” Михайло Біденко.

Багато років Антоніна Мазниця була власним кореспондентом тижневика “Дзеркало тижня” у Харкові. На сайті видання і сьогодні можна прочитати понад 170 її статей (https://zn.ua/author/antonina-maznica) – втім, це лише невелика частина написаного нею.

Мазниця була прихильником якісної журналістики, дуже болісно, як особисту драму, переживала професійну і моральну кризу, що наростала в українській журналістиці. Це спричинило її рішення після виходу на пенсію припинити публікуватися в ЗМІ.

У пам’яті колег та друзів Мазниця залишиться талановитим і небайдужим журналістом, чесною та принциповою людиною, розумним співрозмовником та добрим другом. Її смерть – величезна втрата для всіх, хто її знав і любив.

Редакція Харків Times тужить про втрату колеги та друга, ми висловлюємо глибоке співчуття рідним та близьким Антоніни Василівни.