Харківського нардепа пропонують виключити з комітету Ради за швидку їзду по Сумській

Керівник Управління СБУ у Харківській області Роман Дудін пропонує виключити нардепа Олександра Куницького («Слуга народу») з комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності за порушення правил дорожнього руху на центральній вулиці Харкова.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення агентства Укрінформ.

Роман Дудін виступив з такою пропозицією на нараді щодо дотримання законодавства у сфері дорожнього руху, яка проходила у Харківській обласній прокуратурі.

«Те, що вчора відбулося в Харкові. Один з народних депутатів, членів профільного комітету так поспішав на засідання, щоб розповісти патрульній поліції про те, як вона «неправильно працює», і порушує правила дорожнього руху саме на тому перехресті, де відбулося ДТП із Зайцевою. Як на мене, це вже верх цинізму. Як звичайний виборець, я звертаюся, щоб розглянути перебування зазначеної особи в зазначеному комітеті. Здається, що людина, яка постійно порушує правила дорожнього руху, не може розповідати правоохоронцям про те, як вони мають боротися саме з такими порушниками», — заявив Дудін.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові 22 листопада проходило виїзне засідання Комітету ВР з правоохоронної діяльності, присвячене резонансним ДТП та заходам щодо посилення безпеки на дорогах.

Очільниця Патрульної поліції Харківської області Олена Стрижак поскаржилася на дефіцит кадрів.

Куницький під час засідання розкритикував роботу харківської патрульної поліції та заявив, що чекає на реакцію Міністерства внутрішніх справ на його звернення щодо оцінки діяльності начальниці УПП Харківської області Олени Стрижак.

Сам Куницький 23 листопада виклав у своєму Instagram відео, на якому він сидячи в машині на початку вул. Сумської, підписує постанову про порушення правил дорожнього руху.