Харківський гросмейстер став чемпіоном Європи

Фото: sportevents.kharkiv.ua

Харківський гросмейстер Антон Коробов у складі національної збірної України виграв командний чемпіонат Європи з шахів.

Про це Харків Times повідомили у Департаменті у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради.

Чоловіча збірна України здобула золоті медалі командного чемпіонату Європи 2021 року з шахів, який пройшов у словенському місті Чатеж.

В останньому дев’ятому турі українська збірна, сіяна лише за №7, обіграла Вірменію (3:1).

В результаті Україна та Франція набрали по 14 очок з 18 можливих, проте в українців виявилися найкращими додаткові показники. “Бронза” – у команди Польщі (13).

До цього у сьомому турі Україна виграла ключовий матч у Росії з рахунком 2.5:1.5. Перемогу збірній України приніс 19-річний Кирило Шевченко, який обіграв росіянина Кирила Олексієнка.

Склад чоловічої збірної України: Антон Коробов, Андрій Волокітін, Юрій Кузубов, Кирило Шевченко, Володимир Онищук. Тренер – Олександр Сулипа.

Жіноча збірна України у дев’ятому турі перемогла Угорщину (3:1) та поділила третю позицію з командою Азербайджану (по 12 очок). На жаль, за додатковими показниками Україна залишилася поза призовою трійкою. На п’єдесталі – Росія, Грузія, Азербайджан.

На останніх турах Ганна Музичук замінила харків’янку Ганну Ушеніну, яка захворіла на COVID-19 під час турніру.

Склад жіночої збірної України Юлія Осьмак, Наталія Букса, Інна Гапоненко, Наталія Жукова, Ганна Ушеніна, Ганна Музичук. Капітан – Михайло Бродський.

Як повідомляв Харків Times, дворазовий чемпіон шахової Олімпіади, гросмейстер з Харкова Павло Ельянов після деякої перерви переміг на міжнародному турнірі в Дортмунді.

Антон Коробов виграв бліц-турнір Шахового центру Києва.