У Харкові річницю Євромайдану відзначили перед обладміністрацією (фото)

Сьогодні, 21 листопада, у Харкові перед будівлею обладміністрації близько 200 громадян зібралися, щоб відзначити восьму річницю Євромайдану.

Про це повідомив кореспондент Харків Times із місця події.

На площі перед Харківською обладміністрацією зібралися близько 200 чоловік. Вони встановили символічний намет, а також дві металеві бочки з написами: “ПТН ПНХ”.

На початку до присутніх звернувся духівник харківського Євромайдану отець Віктор Маринчак.

«Ми будемо відстоювати далі європейські цінності – цінності свободи й любові, правди та добра й світла. Нам протистояла імперія зла, і нам треба знов і знов підкреслювати для себе, що Революція Гідності була революцією визвольною від навали імперії зла, яка знову хотіла нас загарбати й керувати нами, забрати всю нашу свободу – й політичну, і громадянську, і особисту. Саме цьому ми сказали «ні», – відзначив він.

Слідом за ним до мікрофону підходили учасники Євромайдану, лідери національно-патріотичних організацій, виконуючий обов’язки голови Харківської обладміністрації Олександр Скакун та голова Харківської правозахисної групи Євген Захаров.

Євген Захаров з сумом зазначив, що до восьмої річниці виступу за свободу та гідність країна підійшла приблизно в тому ж стані, в якому перебувала вісім років тому:

У мене взагалі відчуття, що сьогодні немов би 22 листопада 14-го року і знову невідомо, що далі, бо знову маємо внутрішню політику держави, яка нас абсолютно не влаштовує. Ми бачимо, що політична свобода зменшується, як шагренева шкіра“.

Я змушений, як і десять років тому, нагадувати, що, якщо внутрішня політика не буде змінена, то цю владу чекає нищівне фіаско“, — сказав Євген Захаров.

Приблизно о 13:15 мітинг закінчився, присутні вишикувалися в колону та в супроводі поліції пройшли вулицею Сумською до традиційного місця проведення акцій — пам’ятника Тарасу Шевченку, де разом заспівали “Реве та стогне Дніпр широкий” та гімн України. На цьому захід закінчився.

Дивіться фоторепортаж:

Як повідомляв Харків Times, минулу річницю Майдану харківські активісти відзначили біля пам’ятника Шевченку.