Революція Гідності триває – Євген Захаров

Відомий український правозахисник, голова правління Української Гельсінської спілки з прав людини, директор Харківської правозахисної групи, учасник дисидентського руху 1970-1980 років Євген Захаров, який виступив сьогодні, 21 листопада, на мітингу, присвяченому Дню Гідності та Свободи, на площі Свободи, попередив, що у разі незмінності внутрішньої політики держави нинішню владу «очікує нищівне фіаско».

Про це повідомив кореспондент Харків Times із місця події.

«У мене взагалі відчуття, що сьогодні немов би 22 листопада 14-го року, і знов невідомо, що далі, бо знову маємо внутрішню політику держави, яка нас абсолютно не влаштовує. Ми бачимо, що політична свобода зменшується, як шагренева шкіра», – почав Захаров свій виступ.

Правозахисник зазначив, що сьогоднішня Україна нагадує йому часи президента Януковича, що втік, – наступом на свободу слова, закритістю влади, вигнанням з лав правлячої партії та з державних посад людей, незгодних з «генеральною лінією».

«В нас вже сьогодні є політична криза і насувається й енергетична (не дай Боже, буде холодна зима), і економічна також», – вважає Захаров.

На його думку, якщо внутрішня політика України не зміниться, «цю владу очікує нищівне фіаско».

При цьому правозахисник нагадав присутнім про незмінну волелюбність українського народу, яку він називає «нашою головною рисою».

«Нехай влада не забуває, що українці – дуже волелюбний народ – я взагалі думаю, що найбільш волелюбний в Європі», – нагадує Захаров.

Він заявив про те, що «Революція Гідності продовжується» та закликав присутніх «відстоювати й далі ті цінності та робити те, що треба, щоб наша свобода перемогла».

Як повідомляв Харків Times, сьогодні, 21 листопада, у Харкові перед будівлею обладміністрації близько 200 осіб зібралися, щоб відзначити восьму річницю Євромайдану.