У річницю Майдану до Харківської обладміністрації принесуть шини

Фото: Харків Times

21 листопада у Харкові відзначать День Гідності та Свободи, започаткований на честь двох українських революцій 2003-2004 років та 2013-2014 років.

Про це Харків Times повідомили організатори.

Захід “Революція гідності триває” проведуть біля Харківської облдержадміністрації.

За словами організатора акції, координатора Харківського Євромайдану, Володимира Чистиліна, захід задумано, як акцію єднання, під яас якою буде відтворено події, що відбувалися в центрі Києва в листопаді 2013 – лютому 2014. Потім ці події увійшли в історію, як Революція Гідності.

“З того часу минуло вісім років, діти, що народилися, того року вже пішли до другого класу школи. Подальша доля України виявилася досить тернистою, але ми тоді зробили правильний вибір, дізналися що таке боротьба не на життя, а на смерть і нашу боротьбу за свободу треба продовжувати”, – заявили організатори.

Для створення інсталяції про події Євромайдану учасники принесуть до ХОДА шини та бочки.

Початок заходу: о 12.00.

Довідка: В Україні за указом президента Віктора Ющенка було започатковано День Свободи, який відзначали 22 листопада на згадку про події пов’язані з президентськими виборами 2004 року, які отримали назву “Помаранчева революція”.

Указом президента Віктора Януковича 30 грудня 2011 року День Свободи було скасовано. Тоді ж іншим указом День Соборності України, який відзначається 22 січня, був перейменований на День Соборності та Свободи України.

13 листопада 2014 року президент Петро Порошенко скасував указ Януковича, розділивши День Соборності та Свободи на два свята: День Соборності (22 січня) та День Гідності та Свободи (відзначається 21 листопада). Друге свято встановлено на честь двох революцій – 2004 та 2013/14 років.