У Харкові судитимуть чиновника Держпродспоживслужби за вимагання 11 тисяч грн хабара

Фото: khar.gp.gov.ua

У Харкові судитимуть спеціаліста одного з відділів управління захисту прав споживачів обласного управління Держпродспоживслужби, який вимагав та отримав від підприємця хабар у розмірі 11 тисяч гривень.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, чиновник вимагав гроші у підприємця, який продає мобільну техніку та аксесуари у магазині на вулиці Пушкінській у Харкові. Держслужбовець обіцяв, що після отримання грошей «не помітить» порушення законодавства у діяльності торгової установи.

Оперативники затримали корупціонера у саду імені Шевченка, одразу після того, як він узяв гроші. За фактом здирництва та отримання неправомірної вигоди було відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Наразі обвинувальний акт щодо чиновника направлено до Дзержинського районного суду м. Харкова.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові за вимагання хабара в $1000 від автослюсаря затримано чиновника Мін’юсту та його батька. Гроші вони вимагали у автослюсаря, який нібито неякісно відремонтував чиновника.

Слідство передало на розгляд суду обвинувальний акт щодо чиновника Мін’юсту та його батька, які вимагали у автослюсаря $1000.