Харківський бронетанковий завод освоює ремонт БТР-4 Е (фото)

Фото: ukroboronprom.com.ua

Державне підприємство «Харківський бронетанковий завод» (ХБТЗ), яке входить до складу Укроборонпрому, планує не лише ремонтувати, а й модернізувати бронетранспортери.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Укроборонпрому.

У листопаді 2021 року на підприємстві розпочали освоювати ремонт бронетранспортерів БТР-4Е. Перша машина вже знаходиться на складальній дільниці.

“Наразі на ХБТЗ триває підготовка виробництва до ремоторизації, модернізації та капремонту всієї лінійки БТР-4Е і машин на їх базі. Водночас проводиться відповідне навчання працівників”, – розповіли на підприємстві.

За словами гендиректора ХБТО Германа Сметаніна, завод зможе забезпечити потреби ЗСУ та Національної гвардії України у відновленні такої техніки, а також збільшить портфель замовлень підприємства.

Бронетранспортер БТР-4Е призначений для транспортування особового складу мотострілкових підрозділів та вогневої підтримки у бою. Розробником та єдиним виробником цих бронетранспортерів Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. Морозова.

Як повідомляв Харків Times, Харківський бронетанковий завод передав Збройним силам України партію танків Т-64, які пройшли капітальний ремонт та модернізацію.