У Харкові судитимуть чиновника Мін’юсту та його батька за вимагання $1000 хабара

Фото: khar.gp.gov.ua

У Харкові чиновник Мін’юсту, використовуючи шантаж та погрози, домігся того, щоб автослюсар ремонтував його автомобілі безкоштовно. Більше того, чиновник разом зі своїм батьком отримав від ремонтника хабар у розмірі $1000. Тепер обидва родичі очікують на суд, який визначить їм покарання за скоєні злочини.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, історія, у фіналі якої батько та син стали підсудними, розпочалася у червні 2021 року з конфлікту на СТО. Молодший родич, який обіймає посаду провідного спеціаліста сектору аналітики та статистики одного з управлінь Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, залишився незадоволений тим, як відремонтували його машину. І під час сварки з автослюсарем повідомив, що той відтепер лагодитиме його машину безкоштовно.

«Чоловік декілька разів відремонтував автомобілі провідного спеціаліста, а у подальшому відмовився від безкоштовного ремонту. Після відмови вказаний службовець почав погрожувати ремонтнику накласти арешт на його рухоме майно, якщо чоловік не передасть йому неправомірну вигоду у сумі 1000 доларів США.», — розповіли в прокуратурі.

8 червня був заарештований Daewoo Matiz, що належить автослюрю. Чиновник Мін’юсту пояснив власнику, що зняття арешту з авто та повернення його коштує $1000. Він також наполіг, щоб чоловік поїхав до його батька та віддав гроші. Одразу після одержання хабара обох родичів затримали.

Щодо затриманих було проведено розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання впливом, поєднаним з вимаганням (ч. 3 ст. 369-2 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років із конфіскацією майна.

19 листопада 2021 року обвинувальний акт щодо державного службовця та його батька направлено до Київського районного суду м. Харкова.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові за вимагання хабара в $1000 від автослюсаря затримано чиновника Мін’юсту та його батька.