У Харківській області силовики затримали чиновника за співпрацю з терористами “ДНР”

Фото: СБУ

Силовики затримали співробітника юридичного відділу однієї із міськрад Харківської області. Його підозрюють у співпраці з російськими окупантами та їхніми посібниками у так званій “ДНР”.

Про це Харків Times повідомили в Офісі генпрокурора.

За даними слідства, у серпні 2017 року чиновник, використовуючи особисті зв’язки, передав одному з так званих «депутатів Народної ради ДНР» інформацію про співробітників Служби безпеки України та осіб, які надавали їм допомогу. У квітні 2016 року він також надіслав представнику окупаційної адміністрації РФ фотографію креслення ливарної заготовки для деталі бронетранспортера.

За інформацією СБУ, завербував українського держслужбовця псевдочиновник так званої ДНР. Крім інформації про співробітників українських спецслужб, волонтерів та добровольців, інформатор, за завданням куратора, збирав дані про військові об’єкти Харківської області. Насамперед, «замовників» цікавили маршрути переміщення колон з військовою технікою, види озброєнь українських військових.

Помічника окупантів викрили під час отримання чергового завдання від так званого куратора. Під час обшуку за місцем його проживання оперативники виявили вилучено мобільні телефони та комп’ютерну техніку.

Затриманому повідомили про підозру у сприянні діяльності терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років з конфіскацією або без майна.

За клопотанням прокуратури підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 60 діб з альтернативою внесення застави.

Як повідомляв Харків Times, СБУ затримала у Харкові депутата, який приймав «конституцію ЛНР».

https://www.gp.gov.ua/