ДТП на проспекті Науки у Харкові: суд збільшив розмір застави для водія (доповнюється)

Харківський апеляційний суд збільшив суму застави, під яку Дмитро Лисенко, що збив на пішохідному переході двох підлітків, може вийти з-під варти. Прокуратура вимагала 10 млн грн. Ця вимога задоволена частково.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі суду.

На сьогоднішньому засіданні Апеляційний суд змінив запобіжний захід для водія Toyota Land Cruiser Дмитра Лисенка, якого підозрюють у тому, що 11 листопада на проспекті Науки, перебуваючи в стані наркотичного сп’яніння, він проїхав на червоне світло та збив посеред пішохідного переходу 13-річних Сашу й Дашу.

Наразі підозрюваний може вийти з-під варти у разі внесення застави у сумі 3 млн 178 тис. грн. Інакше він залишиться за ґратами до 9 січня 2022 року.

Прокурор В’ячеслав Клименко, який був присутнім на засіданні, вимагав збільшити розмір застави до 10 млн грн.

Свою позицію прокурор обґрунтовував тяжкістю кримінального правопорушення, потенційним розміром матеріальних збитків, станом наркотичного сп’яніння водія, громадським резонансом, а також наявністю в оточенні підозрюваного осіб, які мають достатньо грошей для застави.

Підозрюваний та його адвокат були згодні з рішенням суду першої інстанції й апеляцію подавати не збиралися. Також, за словами адвоката, родичі Дмитра Лисенка не планували виплачувати заставу навіть у розмірі, який призначив попередній суд.

Як розповів прес-секретар обласної прокуратури Дмитро Чубенко, підозрюваний справді досі не намагався виплатити заставу, проте прокуратура пішла у своїх вимогах до кінця й у максимально короткий термін підготувала апеляцію, оскільки призначена Київським райсудом сума застави приблизно втричі менша від вартості автомобіля, який вчинив ДТП.

Рішення Апеляційного суду обов’язкове до виконання та оскарженню не підлягає.

Як повідомляв Харків Times, 11 листопада автомобіль Toyota збив двох 13-річних підлітків на перехресті проспекту Науки та вулиці Тобольської у Харкові.

Поліція затримала 34-річного водія позашляховика, який проїхавши на червоне світло, збив дітей на пішохідному переході.

Правоохоронці підозрювали, що водій, який збив дітей, знаходився під дією психотропних або наркотичних речовин. Згодом ці підозри підтвердилися.

Обидві дитини були доставлені до Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги.

Увечері 12 листопада суддя Київського райсуду Харкова Наталія Бородіна ухвалила, що водій Toyota Land Cruiser Дмитро Лисенко може до суду вийти під заставу в сумі 340 тисяч гривень. Прокуратура просила суд застосувати до Лисенка безальтернативний арешт, а коли суддя Бородіна наполягла на призначенні суми застави, вимагала 10 млн гривень.

Адвокат розкритикував розмір застави Лисенка, якого підозрюють у резонансній ДТП на проспекті Науки.

Прокуратура подала апеляцію на запобіжний захід для Дмитра Лисенка.